Welkom in de Bierhoofdstad!


----------

Ook in Coronatijden is Leuven nog steeds de hoofdstad van het bier.

We leveren het streekbier van onze shop (Tiensestraat 5) nu kosteloos aan huis in het Leuvense.

Of nog beter(!), bestel je bier- en kaaspairing- of chocolade- en bier pairing pakket bij ons. We hebben vakkundig 5 kazen (Elsen Kaasambacht)  met 5 bieren of 5 bieren met 7 pralines (Bittersweet) gematcht en delen graag deze smaakbeleving. Je agenda is leeg (?), je Blijft-in-je-kot, je wilt wel
eens genieten. Bestel je #Blijfinuwkot Bierbelevingspakket via hello@beerhop.be, we brengen 'm zonder leverkost naar jou thuis in of rond Leuven.

KAAS&BIER
> 1 persoon: 25 euro: 5 flesjes streekbier, 5 topkazen van Elsen Kaasambacht, een fiche met uitleg, gratis levering aan je voordeur
> per 2 personen: 20 euro p.p.: 5 flesjes om te delen, 5 kazen voor 2, fiche met uitleg, gratis levering
CHOCOLADE&BIER
> 1 persoon: 25 euro: 5 flesjes streekbier, 7 toppralines van Bittersweet, een fiche met uitleg, gratis levering aan je voordeur
> per 2 personen: 20 euro p.p.: 5 flesjes om te delen, 14 pralines (7 x2), fiche met uitleg, gratis levering

----------

Leuven is de onbetwiste wereldhoofdstad van het bier. Al eeuwenlang bepaalt bier het reilen en zeilen in de stad. De sociale, culturele en economische betekenis van bier is hier enorm. Je vindt vandaag 30 brouwerijen in en rond Leuven. Kleine artisanale brouwerijen en biergiganten als Stella Artois - AB InBev SAB Miller - brouwen samen honderden verschillende bieren. En met de 50.000 studenten die hier rondlopen, is het geen toeval dat nergens in België meer cafés per inwoner zijn dan hier in Leuven.

Leuven is de place to be(er), en de bierkenners en specialisten van Beer Hop zijn graag je gids. Ontdek hier ons aanbod aan bierculturele activiteiten in Leuven en Vlaams-Brabant. Je bent in het hart van Bierland België. Ons bier is UNESCO werelderfgoed, laten we daarop klinken!


TIJDENS DE LENTE EN ZOMER (21/03 - 20/09 2020) vertrekken we - traditiegetrouw - elke zaterdag om 13u30 op Brouwerijfietstocht. Langs de mooiste wegen fietsen we naar enkele artisanale brouwerijen in de dorpen rond de stad, we bezoeken niet één maar twéé (nieuw!) brouwerijen en proeven er uiteraard de huisbieren. Elke vrijdagavond zetten we het weekend goed in op onze Pub Tasting Tour langs Leuvense biercafés, en er is natuurlijk ook nog onze zaterdagse bierbelevingswandeling Leuven van't Vat. Krijg je er echt niet genoeg van, kom dan proeven van tongstrelende combinaties op onze Chocolade- en Bierpairing, iedere zaterdagavond om 18u in onze biershop.

EXTRA ! Vrijdag 3 en vrijdag 24 april gaan we naar respectievelijk twee beroemde Geuzebrouwerijen in het Brusselse (met de trein), en naar Mechelen (per e-bike) om brouwerij Het Anker en whiskydistilleerderij Molenberg te bezoeken.

DEZE HERFST EN WINTER (21/09/'19 - 20/03/'20) is er nog elke vrijdagavond onze Pub Tasting Tour en we blijven ook elke zaterdag (nog t.e.m. 14 maart) op Brouwerijbustrip gaan. Ook de nieuwe wandeling Leuven van't Vat loopt wegens succes gewoon door, iedere zaterdag om 14u, en wat dacht je van onze nieuwe overheerlijke Chocolade- en Bierpairing op zaterdagavond bij ons in de streekbierenshop?
 
Heb je dan nóg dorst, kan je sowieso altijd even langskomen in onze Beer Hop Bier Shop in de Tiensestraat 5 in centrum Leuven. Je vindt er een knappe selectie aan lokale bieren en streekbieren van Vlaams-Brabant, een 120-tal.

Alle details en volledige info over deze en alle andere activiteiten, vind je in het menu onder 'Biertrips en Activiteiten'.


Tot hops!

Het Beer Hop Team

What's on?

Vrijdag, april 3, 2020 - 19:30
- Pub Tasting Tour / Bierproeftoer
Zaterdag, april 4, 2020 - 13:30
- Brouwerijfietstocht
Zaterdag, april 4, 2020 - 14:00
- Leuven van't Vat
Zaterdag, april 4, 2020 - 18:00
- Chocolade- en Bierpairing
Vrijdag, april 10, 2020 - 19:30
- Pub Tasting Tour / Bierproeftoer