Het klotsende bierhart van de wereldOntdek samen met ons Leuven, bierhoofdstad van de wereld, epicentrum van de Belgische biercultuur, en enkele van de meest opmerkelijke kleine artisanale brouwerijen in en rond de stad. We zijn gespecialiseerd in het organiseren van bierculturele tours in Leuven en trips naar craftbrouwerijen in de dorpen rond de stad.

De Vlaamse kunst van gezelligheid is nergens zo sterk als in Leuven. Hier zijn meer cafés en restaurants per inwoner en bezoeker dan waar ook in Vlaanderen en België. Geen plaats in de wereld is zo doordrongen van een rijke biertraditie en cafécultuur. Leuven is niet alleen de bierhoofdstad van België, met haar Langste Toog en met Stella Artois de facto van de wereld. Hier wonen, werken en studeren alle nationaliteiten van de wereld. Je proeft hier de wereldkeuken, maar evengoed toont het bekendste streekproduct dat deze stad werelds is. De pils van de Leuvenaars is over de hele wereld te vinden.

Welkom in Leuven: één groot gezellig café, een restaurant met een oneindige menukaart, een enorme studentencampus, een brouwerij, een stad, een universiteit: alles tegelijk en door elkaar!

De kleinste brouwerijen zijn dikwijls de interessantste. Wij van Beer Hop focussen op het bezoeken van de ambachtelijke, kleinschalige brouwerijen en het beleven van de biercultuur in en rond de stad. Hierbij een overzichtje!

Brouwerijen