Welkom in de Bierhoofdstad!Leuven is de onbetwiste wereldhoofdstad van het bier. Al eeuwenlang bepaalt bier het reilen en zeilen in de stad. De sociale, culturele en economische betekenis van bier is hier enorm. Vandaag vind je in en rond Leuven meer dan 30 brouwerijen.  Kleine artisanale brouwerijen en bierreuzen zoals Stella Artois brouwen samen honderden verschillende bieren. En hier lopen 50.000 studenten rond. Het is dan ook geen toeval dat nergens in ons land meer cafés per inwoner zijn dan bij ons.

Dat Leuven the place to be(er) is, staat dus vast. En daarbij is het team van Leuven Leisure & Beer Hop graag je gids. Ontdek hier ons aanbod en proef van onze Leuvense en Vlaams-Brabantse biercultuur. Je bent in het hart van Bierland België! Ons bier is werelderfgoed en daar drinken we eentje op!
DEZE HERFST EN WINTER (21/09 - 20/03/19) gaan we traditiegetrouw iedere vrijdagavond om 19u30 op Pub Tasting Tour, bierproeftoer langs de beste biercafés, en elke zaterdag om 13u30 blijven we - ook naar goede gewoonte - op Brouwerijfietstocht gaan. Langs de mooiste wegen fietsen we naar een kleine artisanale brouwerij in de buurt van de stad, bezoeken de brouwerij en proeven er de huisbieren. Tot en met zaterdag 3 november gaan we met de fiets, vanaf zaterdag 10 november gaan we met onze minibus op Brouwerijbustrip, lekker warm en droog tijdens de killere laatste en eerste maanden van het jaar. Vanaf zaterdag 23 maart 2019 switchen we weer naar de Brouwerijfietstocht.

DE LENTE EN ZOMER (21/03 - 20/09) komen er ook aan. We blijven elke vrijdagavond op Pub Tasting Tour gaan, elke zaterdag op Brouwerijfietstocht, en helemaal nieuw dit jaar is onze zaterdagse bierbelevingswandeling Leuven van't Vat.

Heb je dan nóg dorst, dan kan je ook altijd terecht in onze Beer Hop Beer Shop in de Tiensestraat 5. Je vindt er de beste selectie aan Leuvense en Vlaams-Brabantse speciaalbieren, aangevuld met een Trappisten- en een Belgisch hoekje.

Alle data en de volledige info over onze geprogrammeerde bieractiviteiten vind je in het keuzemenu bovenaan onder 'Biertrips en Activiteiten'. Plaatsen zijn beperkt, dus best niet te lang wachten met inschrijven.

Groepen kunnen daarnaast altijd om een trip of activiteit op maat vragen. Met veel plezier werken we een fantastisch interessante bieractiviteit, -dag of meerdaagse uit.


Tot Hops!

Het Beer Hop Team
 

What's on?

Zaterdag, februari 16, 2019 - 13:30
- Brouwerijbustrip
Zaterdag, februari 23, 2019 - 13:30
- Brouwerijbustrip
Zaterdag, maart 2, 2019 - 13:30
- Brouwerijbustrip
Vrijdag, maart 8, 2019 - 19:30
- Pub Tasting Tour / Bierproeftoer
Zaterdag, maart 9, 2019 - 13:30
- Brouwerijbustrip